Ofte stillede spørgsmål

Hvordan forløber en børnepsykiatrisk undersøgelse?

Ved den første samtale skal barnet/den unge helst med. Her vil jeg høre om baggrunden for henvendelsen til børneterapiklinikken. Afhængig af problemstillingen kan det være en god idé at tale med barnet/den unge under fire øjne. På baggrund af den første samtale får forældrene/familien en tilbagemelding i forhold til hvilken plan/udredning/behandling, der kunne være hensigtsmæssig. Efterfølgende vil forældrene (afhængig af barnets symptomer) blive tilbudt en samtale med fokus på tidlig udvikling og opvækst. Yderligere kan der laves legeobservation, diagnostisk interview eller tests samt indhentes oplysninger fra børnehave, skole, fritidshjem etc. Derefter gives en børnepsykiatrisk vurdering/tilbagemelding.

Er det muligt at få en samtale før første undersøgelse uden barnet/den unge?

Ja, naturligvis, men det er hensigtsmæssigt at jeg ser barnet/den unge for at give et kvalificeret bud på udredningsmuligheder.

Udredning?

Typisk skal vi bruge 5-6 gange.

Hvad siger vi til barnet?

De fleste forældre holder af en formulering som: Vi forældre har brug for råd og vejledning i forhold til, hvordan vi bedst forstår, hjælper og støtter dig; derfor skal vi til konsultation hos en speciallæge i børne-ungdomspsykiatri.

Terapi, hvad er det?

Der findes mange former for psykoterapeutisk behandling. Det kan f.eks. dreje sig om legeterapi, individuel samtaleterapi eller familieterapi. Alle typer psykoterapi har det sigte, at afhjælpe en eller flere psykiske problemer. Nogle gange kan ganske få samtaler være tilstrækkelige. Også unge og voksne er velkomne i børneterapiklinikken. Man behøver ikke en diagnose for at profitere af et terapeutisk forløb.

Betaling?

Der afregnes efter hver konsultation. Du betaler enten kontant (ikke dankort), via mobilepay eller får en regning med, som bedes betalt inden for 3 dage og altid inden næste konsultation. Har du en aftale via sundhedsforsikring, afregner jeg med den.

Sikker mail?

Det er muligt at sende mails med fortroligt indhold til sikkermail@cintin.dk såfremt du har adgang til en email-konto, der kan sende sikker mail.

Kontakt

Telefon

42 60 20 81

Adresse

Helsebakken 11A, 2900 Hellerup

CVR

25 37 73 46